Sivut

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Ensimmäiset päivät Ranskassa

Nyt on palattu matkoilta onnellisesti kotiin. Meidän reissu oli aivan mahtava, mutta päivät kuluivat aivan liian nopeasti! Ajattelin suosiolla jakaa tämän reissun pariin-kolmeen eri postaukseen, ettei tule kerralla liian pitkästi luettavaa ja katseltavaa. :)
Mun serkku Satu lähti muutama vuosi sitten Ranskaan au pairiksi ja löysi sieltä Ericin, ja jäikin sille tielle. Nyt heillä on kuukauden vanha tyttö Lucie, jonka ylpeä kummitäti mä saan olla. Mulla ja Ollilla oli sopivasti tässä Toukokuun lopulla samaan aikaan lomaa, joten päätettiin lähteä vähän katselemaan, miltä se elämä siellä Ranskan puolella näyttää!

Melinan silmäterä, Ollin silmäterä.. :D


Ihan ekaksi mä pääsin näkemään enimmäistä kertaa juurikin tämän mun lähes uunituoreen kummitytön Lucien! Pikkuneiti valloitti kummitätinsä sydämen ensisilmäyksellä, toista ei voinut katsoa muuta kuin leveä hymy naamalla, on hän vain niin suloinen. Vietiin tuoreille vanhemmille tuliaisiksi iso kasa irtokarkkeja, koska Satu on mulle joskus sanonut, kuinka hän kaipaa Suomen irttiksiä. :D Luciekin sai kaikkea pientä kivaa, ja äitini oli sekä suunnitellut, että tehnyt pikkuiselle aivan ihanan roomboxin.


Ensimmäisenä iltana Satu ja Eric olivat järjestäneet meille mielenkiintoista ohjelmaa, nimittäin etanan syömistä! Satun ideasta kuvattiin kyseinen tapahtuma oikein videolle, hahah! Ei saa sitten nauraa mun mahtavalle englanninkielelle lopussa. xD Mutta tosiaan, etanat olivat yllättävän hyviä, en olisi ikinä uskonut niiden olevan noinkin maukkaita!



Koska Eric oli päivät töissä ja Satulla pieni vauveli hoidettavana, me jouduttiin reissaamaan Ollin kanssa pääsääntöisesti kahdestaan, mutta ihan hyvin se sujui kiitos Satun rustaamien hyvien opastuslappujen. Meidän ensimmäinen kohde oli kuuluisa Notre Dame. Odotin sen näkemistä innolla, sillä rrrrrakastan sitä Disneyn Nortedamen kellonsoittaja-elokuvaa, olen katsonut sen varmaan sataviiskyt kertaa! Oli niin siistiä kulkea siellä sisällä ja ajatella että täällä se Esmeraldakin on laulellut, höhöö. Löydettiin vahingossa samalla reissulla se kuuluisa lukkosiltakin.




Tämä mun huomiotaherättävä asu sai paljon katseita, tiedä sitten hyviä vai pahoja. :D Mun pitää joskus kuvata tämä asu kunnolla, sillä näissä kuvissa oli pakko käyttää nahkatakkia kylmän sään takia ja sateen pilaamat hiukset latistavat aika paljon sen hehkua...

Tuun varmaan jo huomenna jatkamaan kertomusta meidän reissusta. :)

10 kommenttia:

  1. Sinustahan kuoriutui oikea Parisienne! Hienoa! Ja niin rohkea Olli the etanan purija. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi mikä kohteliaisuus, kiitos Viltsu! :)
      Odotin kylläkin Ollilta pahempaa reaktiota, mutta hyvinhän se loppujenlopuksi meni alas! :D

      Poista
  2. Oli niin parasta kun olitte ja hyvinhan te parjasitte siella pariisissa ;) aivan ihania kylla nama kuvat,nuo ensimmaiset pisti kunnolla naurattaa kuvateksteineen xD en jostain syysta saa katottua tuota videota, pitaa yrittaa paivittaa kone huomenna josko sitte :D kiitos viela teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä niiin kivaaa <3 Toivottavasti tänään pääset nauramaan videolle! :D

      Poista
  3. Tosi kaunis tuo roomboxi!! :) mitä kieltä tuo pariskunta puhuu toisilleen kun ovat erimaalaisia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Satu on oppinut puhumaan ranskaa tositositosi hyvin nyt muutamassa vuodessa, mikä on mun mielestä niin huikeeta!

      Poista
  4. jees ai kould iit moor :'D

    mielenkiintosia nää postaukset! :)

    VastaaPoista
  5. jes nyt toi video toimi xD ihan paras ja toi loppu "yes i could eat more, yeaa" xD <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, eikä ollutkin hyvä! :D Joo vähän on kyllä tämän tytön englannin lausumisessa treenaamista. :'D

      Poista